Doe mee aan de fietshack: ‘Fijne fietsen’.

17 januari, 09.30-12.30 uur
Dutch Bicycle Centre, Waalbandijk 8b, Nijmegen
Gratis, inclusief lunch

Denk mee over Fietsstad Nijmegen. Op 17 januari organiseren wij een brainstorm, waarbij je kunt meedenken over diverse fietsthema’s die in Nijmegen spelen. We denken deze ochtend graag samen met jullie na over oplossingen voor:

– bezorgdiensten voor winkelend publiek
– benutten van het P&R-terrein Neerbosch
– fietsdiefstal
– weesfietsen
– stallen van fietsen: bewoners vs. bezoekers
– basisscholieren op de fiets
Andere ideeën zijn uiteraard ook welkom!

Wat is een Hack?
Een ‘hack’ is het op een creatieve manier nadenken over een nieuwe toepassing voor iets dat al bestaat. Tijdens de FietsHack willen we samen innovatieve ideeën en leuke fietsoplossingen bedenken, zodat niemand in Nijmegen nog om de fiets heen kan (of wil).

Waarom organiseren we dit?
Nijmegen is door de Fietsersbond verkozen tot Fietsstad van het jaar 2016 en tevens verkozen tot Green Capital 2018. Daar is de gemeente maar wat trots op! Toch is Nijmegen niet zonder knelpunten en kan het op de weg nog schoner, slimmer en veiliger worden. Ook kan er nog best wat meer gefietst worden. De gemeente Nijmegen organiseert de FietsHack workshop samen met het Nijmeegse verkeersadviesbureau (en fietsexpert) Loendersloot Groep, onderdeel van het Dutch Bicycle Centre. Met de FietsHack Nijmegen gaan wij er met jouw hulp voor zorgen dat het fietsen in Nijmegen nog sneller, comfortabeler en fijner wordt. Wij zijn op zoek naar ondernemers, studenten, ontwerpers, kunstenaars, architecten en alle andere inwoners van Nijmegen die graag fijner fietsen.

Aanmelden
Meld je snel aan via het formulier op www.fietshack.nl, het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelding is gratis, maar niet vrijblijvend! Lunch is inbegrepen.

We zien je graag op 17 januari 2017X