Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Het Dutch Bicycle Centre gaat verhuizen! Met een ruimer en eigentijdser jasje biedt de nieuwe locatie meer mogelijkheden tot samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, gemeente en provincie. Op 29 augustus jl. was er een besloten bezichtiging van het nieuwe pand voor potentiele partners. Bent u ook geinteresseerd? Stuur dan een email naar office@loenderslootgroep.nl en wij nemen contact met u op!

Uit FIETSNIEUWS.NU:

NIJMEGENHet Dutch Bicycle Centre, een verzameling van fietsgerelateerde bedrijven in het voormalige Honigcomplex in Nijmegen, gaat binnenkort verhuizen. Eind dit jaar wordt een grotere locatie betrokken, die ruimte biedt voor nog meer nieuwe partners.

De verhuizing is min of meer noodgedwongen, want het Honig complex gaat binnen afzienbare tijd grotendeels tegen de vlakte omdat het moet wijken voor woningbouw. Maar in het kader van de vernieuwing en doorontwikkeling van het Dutch Bicycle Centre komt het uiteindelijk niet zo slecht uit. De nieuwe locatie is gevonden in een voormalige autoshowroom aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, vlakbij stadspark De Goffert. “In het Dutch Bicycle Centre komt een keur aan fietsondernemingen bij elkaar, die samen Nederland als fietsland verder willen ontwikkelen,” zegt oprichter Joppe van Stiphout. “Met een ruimer en eigentijdser jasje biedt de nieuwe locatie meer mogelijkheden tot samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, gemeente en provincie.”

VOLOP IN BEDRIJF | Volgens Van Stiphout stappen de eerste bedrijven stappen al in het najaar 2019 over en vanaf voorjaar 2020 zal de nieuwe locatie volop in bedrijf zijn. “Uiteraard verhuizen toonaangevende fietswinkels als Stipbike en Elan mee naar de nieuwe locatie, maar het Dutch Bicycle Centre biedt daarnaast aan zoveel meer bedrijven een thuis,” laat Van Stiphout weten. “In het Dutch Bicycle Centre worden fietsen en onderdelen ontworpen, getest (nieuw Gazelle testcentre) en geproduceerd. Ook wordt er in samenwerking met de gemeente Nijmegen, de provincie Gelderland, de Radboud Universiteit, de HAN en het ROC duurzame mobiliteit ontwikkeld, met integratie van design en verkeerskunde.

VELOMOTIVE CAMPUS | Nieuw is dat het Dutch Bicycle Centre onderdeel wordt van de Gelderse Velomotive Campus, een nieuw samenwerkingsverband waarin consultancy, overheid en het bedrijfsleven in de regio samenwerken. “Een focuspunt binnen een regio die zich ook internationaal presenteert als kenniscentrum van (fiets)mobiliteit,” aldus Van Stiphout. “Als één van de actiefste pijlers van de Dutch Cycling Embassy ontvangen wij regelmatig beleidsmakers van over de hele wereld.”

Het Dutch Bicycle Centre gaat in een voormalige autoshowroom zijn intrek nemen.

BEZICHTIGING | De nieuwe locatie is centraal gelegen nabij station Nijmegen-Goffert, vlakbij de fietssnelwegen Nijmegen-Wijchen en Nijmegen-Cuijk en met goede verbindingen met de A73. Het gebouw biedt een groot oppervlakte ten behoeve van showrooms en tentoonstellingen. Daarnaast zijn er vergaderzalen, presentatie- en workshopruimtes.
Ook biedt het pand moderne kantoorruimtes op maat voor elk bedrijf. “Daarom nodigen wij potentiële partners en andere geïnteresseerden uit voor een bezichtiging van het pand op 29 augustus a.s. om 15 uur,” besluit Van Stiphout.

Aanmelden voor de bezichtiging kan via info@stipbike.nlX