Over het Dutch Bicycle Centre.

Het idee om een bedrijvencentrum te openen voor fietsondernemers ontstond in 2013 uit een samenwerking van Fietsdiensten.nl en Stipbike. Het bedrijvencentrum zou de fiets in de schijnwerpers zetten als middel voor topsport, breedtesport, designliefhebbers én als praktisch en duurzaam vervoermiddel. Het was snel duidelijk waar het Dutch Bicycle Centre moest komen: Nijmegen. Nijmegen is centraal gelegen. Nijmegen heeft een universiteit, waar onderzoek gedaan wordt naar gezondheid en mobiliteit. Nijmegen biedt een prachtige heuvelachtige fietsomgeving én de schitterende Ooypolder. In Nijmegen wonen veel fietsliefhebbers en innovatieve fietsondernemers. Kortom, Nijmegen is de meest fantastische fietsstad.

Na de eerste ideeën werden verschillende locaties bekeken, subsidies aangevraagd, een werkgroep opgezet en verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Het idee werd echter pas echt concreet bij het vrijkomen van een grote ruimte in het Honig complex. Er is ook nog beperkt ruimte beschikbaar binnen het DBC voor geïnteresseerde fietsondernemers.

We werken inmiddels met 19 fietsondernemers. De 19 fietsondernemers zijn allemaal gespecialiseerd op hun eigen terrein. Allemaal zijn ze topsporter, ervaren wedstrijdrijder en gewoon fietsliefhebber. Het delen van kennis, kunde, ervaring en een goed overleg is onze sleutel om hoogwaardige kwaliteit te garanderen.

Je kunt in het DBC ook een technische cursus volgen, een Fietsfilmavond bezoeken, een boekpresentatie bijwonen, mee doen aan Spinning aan de Waal, een loopfietsjesmiddag of een andere bijzondere of leuke fietsactiviteit. Het Dutch Bicycle Centre wordt ook beschikbaar gesteld aan derden voor het organiseren van fietsevenementen.

dbc_2017_small-14

Je bent van harte welkom in het DBC in Nijmegen. Je kunt een proefrit maken op een van de bijzondere fietsen. Je kunt een fiets huren. Een MTBclinic volgen, advies inwinnen en je technische vragen stellen. Je te laten verrassen door onze innovaties met een lekker kopje koffie of een tapbiertje van de sfeervolle fietsbar.

X