Over het Dutch Bicycle Centre.

Het idee om een bedrijvencentrum te openen voor fietsondernemers ontstond 5 jaar geleden uit een samenwerking van Fietsdiensten.nl en Stipbike. Het bedrijvencentrum zou de fiets in de schijnwerpers zetten als middel voor topsport, breedtesport, designliefhebbers én als praktisch en duurzaam vervoermiddel. Het was snel duidelijk waar het Dutch Bicycle Centre moest komen: Nijmegen.  Nijmegen is een fantastische fietsstad: centraal gelegen, heeft een universiteit waar onderzoek gedaan wordt naar gezondheid en mobiliteit en biedt een prachtige heuvelachtige fietsomgeving en met veel fietsliefhebbers en innovatieve fietsondernemers.

IMG_7158

Je kunt in het DBC ook een technische cursus volgen, een Fietsfilmavond bezoeken, een boekpresentatie bijwonen, mee doen aan Spinning aan de Waal, een loopfietsjesmiddag of een andere bijzondere of leuke fietsactiviteit. Het Dutch Bicycle Centre wordt ook beschikbaar gesteld aan derden voor het organiseren van fietsevenementen.

dbc_2017_small-14

Je bent van harte welkom in het DBC in Nijmegen. Je kunt een proefrit maken op een van de bijzondere fietsen. Je kunt een fiets huren. Een MTBclinic volgen, advies inwinnen en je technische vragen stellen. Je te laten verrassen door onze innovaties met een lekker kopje koffie of een tapbiertje van de sfeervolle fietsbar.

X